Employee & Team Wellbeing Scan

Verhoog  het welzijn en de productiviteit van uw medewerkers

Wetenschappelijk onderzoek (Lee et al. 2002, Nirino et al., 2021) naar ‘ESG’ of ‘Sustainability’ toont aan dat personeelsbehoud, motivatie, organisatiecultuur en bedrijfsreputatie de duurzaamheidspijlers vormen die de financiële prestatie van een onderneming sterk aandrijven. Lagere aanwervingskosten, minder verloop, verhoogde productiviteit en innovatie, verhoogd serviceniveau en een sterkere bedrijfsreputatie zijn kenmerken van organisaties waar de teams zich goed voelen. Een bedrijfsleider beschouwt daarom het welzijn van zijn team als topprioriteit. Onderneem daarom vandaag actie voor een betere toekomst van uw team en uw bedrijf.

To win in the marketplace you must first win in the workplace.

― Doug Conant

EN WE KUNNEN MEER DOEN VOOR UW BUSINESS, UW MENSEN EN DEZE PLANEET

We helpen bij de ontwikkeling van  ‘eco-system thinking’ voor professionele belanghebbenden van kleine bedrijven en organisaties, zodat zij het grotere plaatje van een duurzamer bedrijf ontdekken en de vel strategische mogelijkheden zien om hun toekomstbestendige leiderschap vorm te geven. Dat doen we in de vorm van educatie, coaching en consulting, aan de hand van verworven kennis aan internationale universiteiten en business schools.

  • We creëren bewustzijn rond het ABC van ‘Sustainability’: voor de aandeelhouders, het bestuur, de medewerkers, bieden we interactieve keynotes en workshops van 90 minuten tot een hele dag. Op maat.
  • We faciliteren uw IRO analyse en ESG strategie door pertinente vraagstelling: De echte ESG-expert bestaat niet. Dit is een evoluerende, complexe en zeer brede materie. Een kleine onderneming kan met enige ondersteuning zelf heel wat stappen vooruit zetten in haar duurzaamheidsbeleid. Onze skills helpen hier prima bij.
  • Stress en Burn-out Preventie: Implementeer strategieën om stress te verminderen en burnout te voorkomen, zodat uw team gezond en gemotiveerd blijft. We denken met u mee, en bieden ook één-op-één coachingtrajecten aan (PCC certified)
  • Verbetering van Communicatie: Leer effectiever te communiceren en bevorder betere relaties tussen uw teamleden, over generaties heen
  • Leiderschapsontwikkeling: Scherp uw leiderschapsvaardigheden aan en word de inspirerende en ondersteunende leider die uw team verdient.

Plan nu een exploratief gesprek in!

Heel wat systemen staan vandaag onder druk. We beseffen dat we anders zullen moeten omgaan met onze planeet, met onze medewerkers, met onze bedrijfsvoering. Er ontstaat meer regulering, zeker in Europa. Ook al dient u als KMO misschien niet meteen aan CSRD rapportering te doen, er zijn heel wat opportuniteiten verbonden aan het herschrijven van uw strategie. We helpen hier graag bij, met onze excellente luistervaardigheden, inzichtsverruimende vraagstelling en kennis over het thema, verworven uit opleidingen aan vooraanstaande business schools en universiteiten.

MAAK EEN AFSPRAAK

Alexo Coaching