Kwart van de ondernemers zou een burn-out vrezen voor zichzelf.

Young man walking in balance

“Kwart van de ondernemers zou een burn-out vrezen, voor zichzelf.”

Dit is een uitnodiging tot reflectie, met de positieve intentie om het metier van coaching beter bekend te maken bij alle belanghebbenden. Laat het vooral niet na om ook uw mening te delen.

‘Reculer pour mieux sauter…’

Volgens een recente bevraging van Liantis en iVox bij meer dan 1000 ondernemers, zou 24,3% van de ondernemers vrezen om tegen burn-out aan te lopen (ref. artikel De Tijd, https://www.tijd.be/netto/analyse/werk/kwart-ondernemers-vreest-burn-out-hoe-kunnen-zij-zich-wapenen/10553326.html)

Burn-out wordt door omschreven als een energiestoornis die ontstaat door langdurige of intense stress die zorgt voor emotionele, mentale en fysieke uitputting.
Het is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te trekken. Ondersteuning van artsen, psychologen en erkende stress- & burn-out consulenten (in geval van niet-complexe burn-out symptomen) kan hierbij helpen.

Dagelijks praat ik als ICF certified vertrouwenspersoon – en tevens als erkend stress- & burn-out consulent door VESB, met ondernemers en bedrijfsmedewerkers en kan enkel beamen dat de druk vandaag, meer dan ooit, op de ketel staat: onzekere tijden economisch, geo-politiek, sociaal, klimatologisch.
Voor de duidelijkheid: deze personen bevinden zich niet in de ultieme fase van burn-out. Ze willen vooral beter leren leiden, communiceren, conflicten managen en duurzaam ondernemen.

Echter, steeds vaker hebben we een ‘rode loper’ uit te rollen, want nieuwigheden leren, kan alleen als het brein niet op ‘survival-modus’ draait. En bij twijfel aan het energieniveau van de klant, wordt dit openlijk besproken, zodat er mogelijks wordt doorverwezen naar een meer gepastere en academisch gevormde professional.

Samen met ondernemers, tijdens individuele gesprekssessies,  bouwen we stap voor stap aan hun bewustwordingsproces, zoeken en vinden we manieren om de input & output van hun energie weer meer in balans te brengen, bewaken we het proces van vooruitgang en werken we aan het leren vermijden van de valkuilen in de toekomst.

En het meest verrassende vinden ze vaak, dat nét het durven inlassen van pauze, het aandurven om de zaken van op een afstand te bekijken, hen heeft geholpen om efficiënter met hun energie om te gaan.
Het gaat om die ene stap. De stap zetten naar een professionele vertrouwenspersoon om een verkennend gesprek mee aan te gaan. De rest volgt.

Aan alle creatieve, gedreven en moedige ondernemers met zoveel knappe initiatieven:
Jullie betekenen veel voor de maatschappij. Zorg goed voor jullie zelf!

Leiderschap begint bij persoonlijk leiderschap en een professioneel klankbord inschakelen, is geen overbodige luxe voor zij met een langetermijnvisie.

 

 

WIL JE GRAAG EEN gekwalificeerd vertrouwenspersoon AANSTELLEN?

We luisteren actief naar u, ontdekken samen de objectieven van uw groeitraject, en kijken wat we voor u kunnen betekenen. Samen. Gelijkwaardig.
Het begint met ons de toestemming te geven om een mogelijke olifant in de kamer bij naam te noemen. Want zo moedig zijn we. Vanuit de meest respectvolle intentie!

Contact opnemen

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching