Uw brein als KMO-leider vergroenen begint bij stap 1

Alexo Coaching sustainability leadership development EQ.002

Leer te zien hoe alles met alles anders in connectie staat.

Ook voor bedrijfsleiders van KMO’s die niet aan de ESRS (zullen) moeten voldoen, is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen uiteraard niet nieuw, maar de dimensies ervan nemen toe.

Want terwijl deze ondernemingen kranig omgaan met de vele uitdagingen die er al zijn – economisch, geopolitiek, sociaal, HR-gerelateerd, technologisch, klimatologisch… – lijkt het alsof er nog een challenge bovenop te tackelen is: de creatie en uitvoering van een transparant duurzaamheidsbeleid en de keuze om vrijwillige non-financial reporting uit te voeren.

Wat is de allereerste stap om dit alles te bekijken met de opportuniteiten-lens?

Ik durf het amper te zeggen, en toch weten we allemaal dat het werkt… want je hoeft er echt geen expert in sustainability voor te wezen (bestaan die trouwens?).

 – Een stapje terugnemen –

Geef toe, dat wist u zelf ook wel als KMO-ondernemer. Het klinkt immers zo eenvoudig, maar het vraagt moed om het te doen. En ook dàt, dat weet u zelf. Alleen, ons brein laat het niet zo makkelijk toe om uit ‘het ritme’ te stappen.

Enkele opportuniteiten van een transparant gevoerd duurzaamheidsbeleid en eventuele vrijwillige non-financial report:

  • kostenbesparingen 
  • aangepast waste management
  • een competitievere marktpositie
  • risk management in het kader van toekomstige reguleringen, veranderingen
  • meer engagement van de werknemers
  • innovatieve ontwikkeling
  • nieuwe samenwerkingen
  • ontwikkeling van future-proof leiderschapsvaardigheden

Heel wat opportuniteiten! Dus hoe neem je dat eerste stapje terug om het grotere geheel te zien in deze volatiele, complexe en onzekere tijden?

We helpen u graag.
Door u te laten samenwerken met een professional die getraind is in het stellen van interessante, originele vragen, zodat u zichzelf als doorwinterde ondernemer aan het duurzame, strategische en creatieve denken zet,
en zodat u de opportuniteiten te zien krijgt vanuit een veel ruimere context. Duurzaamheidsbeleid is onmiskenbaar gelinkt met systemisch denken, namelijk.

We laten uw samenwerken met een professional die gevormd is om een eerste ronde ‘values & risks van duurzaamheidsbeleid’ met u te doorlopen, dankzij opgedane theoretische kennis. Niet belerend, niet adviserend, wél stimulerend, co-creatief en vertrouwend op uw know-how als ondernemer.

We begeleiden u bij de volgende 3 pijlers: Purpose, Clarity, Action, in een reeks van 5 of meer inspirerende gesprekken, online of live.

KIEST U VOOR STAP 1 OM UW BREIN WAT GROENER TE MAKEN?

Geef ons 45 minuten van uw waardevolle tijd en we bespreken vrijblijvend de Return on Investment + Practicalia.

Ook kan u ervoor kiezen om uw brein te laten assessen op uw EQ-leiderschapsvaardigheden, voor & nà. We doen dit aan de hand van onderbouwde rapportage. Zo maakt u uw leiderschapsvaardigheden ook future-proof.

Contact opnemen

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching