Le Vif vroeg mijn mening over de toestroom van coaches

Artikel Vif collage auteursrechten beschermd scaled

Dankbaar voor de genoten opportuniteit om het artikel ‘Coaching, le pire et le meilleur’ in Le Vif van 27 juli 2023, te mogen aanvullen met een uitgebreide voorstelling van ICF Certified Coaching.
Coaching is een werkwoord dat vele ladingen dekt. Maar ICF Certified Coaching is ‘een vak apart’.

De geïnteresseerde journalist kreeg de uitgebreide ethische code voorgeschoteld die ICF certified coaches ondertekenen.
Hierin staan de duidelijke richtlijnen die we van ICF krijgen om klanten door te verwijzen naar gerichtere gesprekspartners indien nodig, hoe we elke drie jaar moeten aantonen dat we opleidingen blijven volgen, wat de belangen van supervisies en intervisies zijn, aan welke criteria opleidingscentra dienen te voldoen volgens de standaard van ICF, waar de grens tussen consulting, mentoring, coaching ligt, en nog veel meer.
Uiteraard hadden we het over de 8 specifiek gedefinieerde kerncompetenties die ICF evalueert alvorens een coach accreditatie-waardig te bevinden.

Het enthousiasme en het geloof in/ inzet van ICF Belgium voor het belang van de professionalisering van ‘coaching’ werd duidelijk opgepikt. Dank aan @BenjaminHermann van Le Vif.

ICF Certified Coaching biedt verrijking op vlak van zelfinzicht en zelfbewustzijn, in het kader van duidelijk gedefinieerde doelstellingen zoals verfijnde leiderschapsvaardigheden, communicatievaardigheden, energie management, teamleider vaardigheden, beslissingen nemen, conflict management e.a.

Het hele artikel lezen: https://www.levif.be/societe/un-coach-de-vie-cest-quelquun-qui-a-voulu-etre-psy-sans-etudier-et-qui-ose-demander-beaucoup-dargent/

 

Ontdek de website

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching