De witte truffel die jij kan vinden

White truffle from Alba in Langhe region

De witte truffel, een zeldzame en uiterst kostbare schat van de natuur…
Enkel via mondelinge overlevering geven doorwinterde truffeljagers hun geheim door aan de volgende generatie: het geheim om de Tuber Magnatum te vinden, onder het aardoppervlak, dicht bij de wortels van bepaalde bomen. Want witte truffels worden duur verkocht. De glamourwereld smult ervan. En fraude en vervalsing is nooit ver weg.

Hoe ik jaren geleden in de witte truffel een inspirerende metafoor vond voor onze universele zoektocht naar identiteit en persoonlijk leiderschap?

Wel, voor zij die mij niet kennen: ik schrijf nu en dan eens een boek. In 2014 verwierf de witte truffel, dit fabuleus ‘erfgoed’, een doortastende betekenis in debuutroman ‘AG Verzilver-de tijd’.
De Tartufo bianco is een – letterlijk vindingrijke- metafoor voor de zoektocht naar essentie die het hoofdpersonage, Adriaan Ginder, A.G., onbewust doormaakt wanneer hij uit een wereld van vervalsing en fraude wegvlucht naar de kleurrijke heuvels van Piemonte om er als artistiek kluizenaar te gaan leven.
Maar het verleden haalt hem in verschillende opzichten in. Zo gebeurt dat nu eenmaal. En niet alleen in sprookjes… Ook in mijn leven. Ook in dat van u…

Pas wanneer A.G. kennis maakt met enkele bejaarde truffeljagers op het idyllisch terras van Carlo’s Barolo-bar, zullen deze mannen, de ‘Trifolao’, hem een spiegel voorhouden zodat de levenskunstenaar in spe, zichzelf beetje bij beetje terugvindt.

Immers, wie terug voeling krijgt met zijn/haar eigen diepgewortelde essentie, (her-)ontdekt eigenlijk diens kostbare witte truffel en gaat als vanzelf de gepaste keuzes maken, doelen stellen, actie ondernemen. Wie zijn/haar Tuber Magnatum ontdekt, staat minder onder druk, laat zich minder beïnvloeden en handelt vanuit authenticiteit.

‘AG’ werd verfilmd en uitgegeven als lijvig roman. Dat waren intense projecten, door onmetelijke energie en verbondenheid gedragen (link naar de kortfilmlink naar de roman) die ironisch genoeg hebben geleid naar mijn eigen Tuber Magnatum: ‘Terug naar eigen IK‘.

Als Professional Certified Coach heb ik de eervolle rol van truffeljager met een missie:
Vanuit gegronde ervaring en met overtuigde passie aan anderen het pad wijzen
 naar hun persoonlijke ‘Tartufo bianco’, naar hun Tuber Magnatum, naar hun diepgewortelde essentie en natuur.

En… die witte truffel kan ook jij terugvinden. Het betekent een onschatbare vondst die je de meest efficiënte vrijheid van denken-voelen-doen en authentiek leiderschap teruggeeft. ‘Teruggeeft’, lees je goed. 
Ik begeleid je graag. Met hart en ziel. Als een echte ‘Trifolao’.

Voor de ondernemende persoon die zijn of haar Tuber Magnatum wil terugvinden en die vertrouwen durft te stellen in een unieke en professionele aanpak:
‘Try the old fashion way’: +32 476 43 90 48.
En ja, aan wie een persoonlijk groeitraject opstart of kado wil doen rond de kerstperiode, schenk ik een gesigneerd exemplaar van roman ‘AG Verzilver-de tijd’ (434 pagina’s).


Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching