Drie keer op rij is missie meer dan geslaagd: The talented future!

People in virtual glasses. VR

Sinds 2017 zet ik me – vanuit ervaring als coach en auteur – als vrijwilliger in om de jaarlijkse Vlaamse schrijfwedstrijd voor jongeren, Junior Journalist JJW, in eigen gemeente te promoten. Bij het begin van het jaar bezoek ik telkens jongeren van 10 tot 14 jaar in hun klas waar ik het belang van schrijfvaardigheid en communicatie aankaart en hen motiveer om hun fantasie of mening neer te pennen over een bepaald thema. Een ware roadshow! Waarom ik dat doe?

Dankzij die extra uitdaging naast het bestaand schoolpakket, winnen jongeren extra inzicht in een facet van hun identiteit: hun sterktes, waarden en dromen.
Want velen stellen zichzelf de vraag: waarover ga ik schrijven? Wàt precies houd mij bezig? Welk onderwerp vind ik het schrijven waard? Wat heb ik nodig om een verhaal te schrijven? Is dat een inspirerend gesprek, enig opzoekwerk, mijn creatief talent, mijn geduld, mijn doorzettingsvermogen?

Ik wens het jonge mensen gemeend toe om zo snel mogelijk in hun leven te ontdekken wat hun sterktes, waarden en drijfveren zijn. Zelfkennis draagt immers bij tot zelfzekerheid, eigenwaard en het maken van duurzame keuzes.

Denk even met me mee:
Onze jongeren van vandaag zullen zowat tot in 2070 aan het werk zijn. We kunnen ons dit zelfs niet voorstellen. Als we opmerken hoe onze maatschappij vandaag bliksemsnel evolueert op vlak technologie en wetenschap, ecologie en ideologie, dan is het klaar als een klontje dat de beroepen van morgen niet dezelfde zullen zijn als die van vandaag.

Vandaag bestaan er in Japan coaches die robots opleiden om in hotels te werken.… kopen we schoenen via het internet en rijden onze wagens zonder onze hulp een parkeerplekje in en kunnen sommigen ervan al vliegen… Morgen plannen we toeristische ruimte-uitstapjes tijdens de zomervakantie…
Wat zullen de beroepen van 2030, 2040 en later zijn? Niemand die het weet. Wat wil je later worden? is niet langer de klassiek te stellen vraag aan jongeren?
Trouwens, ‘wat wil je later worden’ roept meteen de reactie op: ‘ben ik nu dan al niet?’

Wat we wél weten is, dat wie bewust gelooft in eigen sterktes en waarden zich altijd in zijn of haar ‘element’ zal voelen en vanuit ‘échte goesting’ richting kan geven aan aan wat hij/zij onderneemt. Veerkracht, leergierigheid en wendbaarheid worden steeds belangrijker.
Onze jongeren zullen een levenslang blijven bijleren in een steeds veranderende, evoluerende maatschappij. Voor hen is het dus meer dan ooit belangrijk om zichzelf te kennen. Om inzicht te hebben in hun aangeboren sterktes en de waarden die hen drijven.

Vandaag ben ik dan ook heel trots.
Driedubbel trots! Want 3 keer op rij is het jong talent uit onze gemeente Schoten dat de aandacht trok met een zelf geschreven fantasieverhaal, niet alleen bij de Junior Journalist JJW-jury van eigen gemeente, maar ook bij de jury van de hele provincie Antwerpen. Zowel in 2018, 2019 als in 2020!
Meer zelfs: zowel in 2018 als in 2020 gaat Schotens jong schrijftalent aan de haal met de eerste prijs van de provincie Antwerpen!

En… eigenlijk gaat het hier niet om 1 of 3 winnaars. Het gaat om bijzonder veel winnaars!
Het gaat om honderden jonge mensen die leren uit de schrijfuitdaging die ze aangaan, het gaat om ouders en leerkrachten die identiteitsfacetten van hun kinderen en leerlingen ontdekken, het gaat om sponsors en vrijwilligers die zich voor het schrijfproject inzetten.
En wat win ik?
De kans om een missie uit te dragen: het is immers aan ons, opvoedende volwassenen om onze jongeren zoveel mogelijk gelegenheid tot zelfontplooiing aan te bieden, zodat ze ontdekken wàt precies nu zorgt voor plezier, motivatie en energie in hun leven! 

Interesse of vragen over ons specifiek identiteitscoachingtraject voor jongeren? Geef een belletje op +32 476 43 90 48 of stuur een mailtje
Zo bouwen we samen mee aan een ‘next generation’ van zelfbewuste, veerkrachtige, liefdevolle mensen die ondernemen vanuit authenticiteit en zinvolheid!

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching