Voor & na lockdown: ondernemer Bart Martens

Bart Martens Neopaul ezinvol voor en na covid Alexo coaching

‘Als corona het licht al even heeft doen dimmen,
dan zal creativiteit de toekomst weer helemaal doen oplichten!’
– Bart Martens

De afgelopen maanden brachten de Covid-19 maatregelen ons buiten onze comfortzone. Ik vroeg enkele ondernemende personen die in eerdere E-Zinvol edities aan het woord kwamen, welke verrijkende inzichten zij opdeden en wat er voor hen positief veranderd was na de lockdown. 

Op welke manier(en) bracht Covid-19 jou als ondernemende mens uit je comfortzone?
Als ondernemer zit je niet vaak in een comfortzone. De markten wisselen heel snel en dus moet je voortdurend vooruitdenken en durven vernieuwen. Covid-19 heeft dit hele proces nog scherper naar voor gebracht. Op hele korte tijd moet je heel snel kunnen schakelen, met nieuwe ideeën komen, andere producten aanbieden…

Wat heb je ‘anders’ ondernomen in corona-tijd en beschrijf vanuit welke behoefte of intentie je deed?
Coronatijd is wel een tijd van reflectie. Omdat de normale projecten on hold komen te staan, en de grote druk van dagelijkse deadlines even verdwijnen, geeft dit ruimte voor nieuwe initiatieven.
Zo is binnen Neopaul de werkgroep Futurama ontstaan. Binnen deze groep wordt de kennis en de creativiteit van onze medewerkers ten volle gericht naar twee doelen:
1) op korte termijn producten aanbieden die de plotse omzetdaling deels kunnen opvangen. Hieruit zijn er op een paar dagen tijd spatschermen in plexiglas ontwikkeld, dispenser systemen, telsystemen voor de winkels…
2) op lange termijn een soort van speeltuin creëren met vernieuwende, gekke, mooie ideeën.  Hieruit kunnen op termijn nieuwe producten monden die de toekomst van Neopaul mee gestalte kunnen geven.

Desondanks welke bezorgdheid leerde je welke opportuniteiten kennen qua ondernemerschap?
Uiteraard vreesde ik aanvankelijk een financiële dip. Mijn nieuw aangekochte stock van niet levende producten bleef immers liggen en even leek het erop of niemand bloemen wilde kopen.
In dialoog gaan met de bank was iets dat ik al veel langer wilde doen. Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat ik woorden in daden omzette en ik merk dat we hierdoor een optimalere financiële flow heb gecreëerd voor de toekomst.

Dat mensen geen bloemen zouden willen kopen, is een gedachte die ik heel snel heb kunnen loslaten. Bloemen sturen naar elkaar als een signaal van steun en sympathie, bleek steeds populairder te worden.
Mijn aanvankelijke paniek sloeg daarmee razendsnel om in een elan van heel hard werken achter gesloten deuren.

Met welke nieuwe ZINVOLLE positieve inzichten ga je verder als ondernemend persoon?
Corona-19 heeft ook een soort pauze knop ingedrukt. Persoonlijk ervaar ik dat voornamelijk door een ander tijdsbesef.  De rush valt weg en hierdoor ontstaat ruimte om te genieten van zaken die je anders als evident beschouwde of die je niet eens meer zag.  Hierdoor komt er wel een extra waarde besef naar boven dat ongetwijfeld zal meespelen in toekomstige beslissingen of richtingen waarin we als onderneming zullen evolueren.  Ongetwijfeld zal een hele sterke focus komen op creativiteit, kleinschaligheid, ecologie, flexibiliteit in de positieve zin en menselijkheid.

Een creatieve vraag als afsluiter: Is er een metafoor uit je vakgebied die je graag met andere ondernemende mensen wil delen?
Als corona het licht al even heeft doen dimmen, dan zal creativiteit de toekomst weer helemaal doen oplichten!

De lockdown duwde ons abrupt uit onze comfortzone. Anders dan Covid-19 brengt een professionele coach je op een veilige en vertrouwde manier tot net buiten je comfortzone.
Durf te gaan voor die nieuwe, verrijkende inzichten en ontdek zo je maximaal potentieel. Al wat jij nodig hebt, is er eigenlijk al. Je moet het alleen willen en durven zien.  
Reserveer jouw ‘coaching partner’ die je begeleidt tot net buiten je comfortzone, op +32 476 43 90 48 en via mail.
Vanaf dan heb je alles te winnen!

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching