Voor & na lockdown: ondernemende florist David Sels

David Sels Natuurlijk ezinvol voor en na covid Alexo coaching

‘Overal waar je snoeit, groeit!’
– David Sels

De afgelopen maanden brachten de Covid-19 maatregelen ons buiten onze comfortzone. Ik vroeg enkele ondernemende personen die in eerdere E-Zinvol edities aan het woord kwamen, welke verrijkende inzichten zij opdeden en wat er voor hen positief veranderd was na de lockdown. 

Op welke manier(en) bracht Covid-19 jou als ondernemende mens uit je comfortzone?
De overflow aan bestellingen bij Natuurlijk Bloemen vloeide bij het begin van Covid-19 via social media, telefoon, chats, mails… Het duurde even alvorens ik een duidelijke structuur vond om controle te creëren op efficiënte communicatie omtrent het bestellen en laten leveren van boeketten, volgens de kwalitatieve normen die klanten van ons gewoon zijn.

Daarnaast miste ik het gevoel van controle omwille van de heersende onwetendheid over de Covid-19 impact. Ik kon mijn cliënteel even geen duidelijkheid meer geven omdat ze simpelweg niet bestond.

Wat heb je ‘anders’ ondernomen in corona-tijd en beschrijf vanuit welke behoefte of intentie je deed?
Zoals ik in het vorig interview vertelde, ben ik van nature uit creatief. De ervaring met de bestaande alcoholische handgels die doorgaans vrij agressief zijn voor mensen die veel handwerk doen zoals ik, bracht me het idee om een ontsmettende én verzachtende handgel op basis van magnolia te ontwikkelen in samenwerking met mijn ginstoker.
Handgel zal in de toekomst ook gegeerd worden. We gaan ons product, dat nu overigens een gedeponeerd merk is, verdelen voor zolang de licentie van van de ginstoker waar ik mee werk geldig blijft.

Desondanks welke bezorgdheid leerde je welke opportuniteiten kennen qua ondernemerschap?
Uiteraard vreesde ik aanvankelijk een financiële dip. Mijn nieuw aangekochte stock van niet levende producten bleef immers liggen en even leek het erop of niemand bloemen wilde kopen.
In dialoog gaan met de bank was iets dat ik al veel langer wilde doen. Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat ik woorden in daden omzette en ik merk dat we hierdoor een optimalere financiële flow heb gecreëerd voor de toekomst.

Dat mensen geen bloemen zouden willen kopen, is een gedachte die ik heel snel heb kunnen loslaten. Bloemen sturen naar elkaar als een signaal van steun en sympathie, bleek steeds populairder te worden.
Mijn aanvankelijke paniek sloeg daarmee razendsnel om in een elan van heel hard werken achter gesloten deuren.

Met welke nieuwe ZINVOLLE positieve inzichten ga je verder als ondernemend persoon?
Wat ik als heel positief heb ervaren, is dat de inspanningen die we met Natuurlijk jarenlang hebben geleverd naar kwaliteit en service toe, zich in coronatijd vertaalden in opvallende loyaliteit en erkentelijkheid van ons vast cliënteel en ook van nieuwe klanten.
Met Natuurlijk blijf ik met volle overtuiging in de toekomst inspelen op de florale behoeften van onze klanten en kunnen ze blijven rekenen op ons met zowat 24/7 service.

Een creatieve vraag als afsluiter: Is er een metafoor uit je vakgebied die je graag met andere ondernemende mensen wil delen?
Overal waar je snoeit, groeit!

De lockdown duwde ons abrupt uit onze comfortzone. Anders dan Covid-19 brengt een professionele coach je op een veilige en vertrouwde manier tot net buiten je comfortzone.
Durf te gaan voor die nieuwe, verrijkende inzichten en ontdek zo je maximaal potentieel. Al wat jij nodig hebt, is er eigenlijk al. Je moet het alleen willen en durven zien.
Reserveer jouw ‘coaching partner’ die je begeleidt tot net buiten je comfortzone, op +32 476 43 90 48 of via mail.
Vanaf dan heb je alles te winnen!

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching