Voor & na lockdown: ondernemende advocaat Claudia Van de Velde

Voor en na lockdown Claudia Van de Velde voor Ezinvol Alexo Coaching

‘Never waste a good crisis’
– Winston Churchill

De afgelopen maanden brachten de Covid-19 maatregelen ons buiten onze comfortzone. Ik vroeg enkele ondernemende personen die in eerdere E-Zinvol edities aan het woord kwamen, welke verrijkende inzichten zij opdeden en wat er voor hen positief veranderd was na de lockdown. 

Op welke manier(en) bracht Covid-19 jou als ondernemende mens uit je comfortzone?
Wat ik momenteel nog een vreemd beeld vind, is een advocaat met een mondmasker op! (lacht)
Bij het begin van Covid-19 viel de constante stroom van directe ontmoetingen met klanten, collega’s en de rechtbank plots stil. Ook de vele netwerkingsmomenten en het sociaal privéleven bleven ook uit, van de ene op de andere dag. Dat beïnvloedde abrupt mijn uitgekiend systeem dat me in staat stelde om een druk beladen agenda te managen zowel op de werkvloer als op het thuisfront. Plots was het ‘back to basics’.

Daarnaast miste ik het gevoel van controle omwille van de heersende onwetendheid over de Covid-19 impact. Ik kon mijn cliënteel even geen duidelijkheid meer geven omdat ze simpelweg niet bestond.

Wat heb je ‘anders’ ondernomen in corona-tijd en beschrijf vanuit welke behoefte of intentie je deed?
Zoals ik vertelde in het vorig interview, betekent samen ondernemen erg veel voor mij. Bij ingang van de lockdown introduceerde ik de routine van een dagelijkse online teammeeting bij het begin van de werkdag. Ik vond het belangrijk om op de hoogte te blijven van de mentale toestand van mijn team.

Daarnaast, en daar ben ik wel een beetje trots op, startte ik een digitale estafette: ‘Het hoogtepunt van de dag’.
Achtentwintig collega’s hebben, dag na dag, op hun beurt een persoonlijk bericht gepost in de Whatsapp-groep van het ganse Desdalex team. Wat aanvankelijk een klein sneeuwvlokje was, groeide uit tot een lawine. Iedereen keek dagelijks uit naar het live-moment om 18u00. De posts hadden dan ook een authentiek karakter: van foto’s tot home video’s, dansjes en gezongen liedjes. Zo bleven we als team met elkaar verbonden, ook al hadden we geen fysiek contact. 

Desondanks welke bezorgdheid leerde je welke opportuniteiten kennen qua ondernemerschap?
De eerste bezorgdheid ging uiteraard over het economisch plaatje. Maar we hebben gemerkt dat ons kantoor kan steunen op een stevige basis. Doorheen de jaren bouwden we en groot vertrouwen en een goede reputatie op dankzij een heel sterk team. Klanten bleven de weg naar ons vinden. Inzetten op teamspirit zullen we dus zeker blijven doen.

Een tweede bezorgdheid was van praktische aard: Konden we onze werking bestendigen van thuis uit?
Eigenlijk hebben we vorig jaar nietsvermoedend geanticipeerd op de opportuniteit van vandaag. Toen voerden we namelijk een grote digitalisering door. Een investering met de nodige groeipijnen in de eerste fase van integratie, zeg maar. Tijdens corona hebben we duidelijk geoogst!

We gaan nu een intern charter opstellen met duidelijke richtlijnen zodat telewerken in de toekomst steeds meer mogelijk zal zijn.

Met welke nieuwe ZINVOLLE positieve inzichten ga je verder als ondernemend persoon?
De crisis heeft ons gedwongen om minder in vaste stramienen te denken en heeft ons om veel flexibiliteit gevraagd. We mogen die in de toekomst niet verliezen. We moeten durven te blijven denken buiten het gekende kader.

Een creatieve vraag als afsluiter: Is er een Quote of leuze die voor jou aan belangrijkheid ging winnen en die je graag met andere ondernemende mensen wil delen?
‘Never waste a good crisis’ – Winston Churchill

De lockdown duwde ons abrupt uit onze comfortzone. Anders dan Covid-19 brengt een professionele coach je op een veilige en vertrouwde manier tot net buiten je comfortzone.
Durf te gaan voor die nieuwe, verrijkende inzichten en ontdek zo je maximaal potentieel. Al wat jij nodig hebt, is er eigenlijk al. Je moet het alleen willen en durven zien.
Reserveer jouw ‘coaching partner’ die je begeleidt tot net buiten je comfortzone, op +32 476 43 90 48 of via mail.
Vanaf dan heb je alles te winnen!

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching