Veerkracht train je door je regelmatig kwetsbaar op te stellen, ervoer ik.

Pascale Perard Alexo Coaching veerkracht

Meer veerkracht ontwikkelen?
Ontdek de aanpak van ICF gecertifieerd coach Pascale Perard

Begin deze week zette ik een stapje buiten mijn comfortzone. Niks bijzonders aan. Ik waag me wel eens meer op onbekend terrein: op m’n 40ste een fictiefilm regisseren, een crowdfunding campagne opzetten in 2014 wanneer geen kat wist wat CF betekende, een coachingpraktijk uitbouwen from scratch, voordrachten geven, live op de radio spreken, zelf gecoacht worden… Ik noem maar wat.
Buiten je comfortzone treden, zorgt voor persoonlijke groei. Door  los te laten aan het bekende, ontdek je wat je nog niet kent of nog niet weet. Het verruimt je kijk en verhoogt je persoonlijk potentieel. 

Waarom het recente stapje buiten de comfortzone bijzonder aanvoelde?
Voor het eerst deelde ik een heel persoonlijk ‘Litteken des Levens’ aan een anoniem publiek op Facebook. Tot nog toe voelde ik er niks voor om kwetsbare informatie te delen. Waarom zou ik?
Je toont zwakte, je maakt emotioneel misbruik van leed, je stelt je aan, je hebt te veel aandacht voor jezelf, er bestaan veel ergere dingen en bovendien maak je je misschien belachelijk… Toch? Misschien herken je je ook in deze stellingen?
Het was tot niet zo lang geleden in elk geval mijn overtuiging.

Hoe kwetsbaar kan en mag je jezelf opstellen?
Wat ik leerde uit de reacties op Facebook was dat het goed voelde om erkenning te krijgen.

Ten eerste: de erkenning voor mezelf dat me iets moeilijks was overkomen dat een respectvolle plek verdiende
Ten tweede: de erkenning voor mezelf dat ik veerkracht en moed ben blijven inzetten om te staan waar ik nu sta
Ten derde: de erkenning voor mezelf dat ik die hoopvolle boodschap als een missie wil doorgeven aan iedereen die het gebruiken kan, omdat we allen pijn te verduren krijgen en dit kunnen vertalen naar meer veerkracht, energie en mentale balans.

De vele reacties en privéberichtjes brachten zachtheid die dag. Ik nam ze één voor één aan, als training in Self Compassion en Self Regulation.
En welke herbevestiging bracht de dag nog meer? Alles begint bij zelf-erkenning. 

In deze VUCA tijden (volatiel, onzeker, complex en dubbelzinnig) is het voor ieder van ons belangrijk om veerkracht te ontwikkelen, te trainen en te behouden.
Ik geloof dat alles start met het erkennen van wie je bent, hoe je unieke brein ‘gewired’ is (denken-voelen-doen) en waar je voor staat.
Daarvoor is ook moed nodig. Immers, het ontdekken van je blinde vlekken vindt plaats buiten je comfortzone.
Heel graag ga ik als gids met je mee op pad en heb er een boeiend traject voor uitgestippeld, op maat in te vullen.

Voor executives, werknemers en particulieren, neem vrijblijvend contact op.

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching