Ondernemer Dagny Ros aan het woord in E-zinvol N°1

Dagny Roots

‘Coming out of burn-out, heb ik me volledig gerecycled.’
– Dagny Ros

Dagny Ros leerde ik enkele jaren geleden kennen tijdens haar boekvoorstellingen van ‘Easy Iceland’ en ‘Easy Nordic’. Een opvallend pittige en positief ingestelde dame die geen blad voor haar mond neemt, niet tijdens televisieopnames, niet tijdens haar kookvoorstellingen en niet in ‘real life’. Ik contacteerde haar dan ook zonder aarzelen toen ik in de pers las over haar ‘coming out of burn-out’. Tegen welke grens was deze sterke Viking aan gelopen?

Om negen uur stipt in de ochtend belde ik bij haar thuis aan. Dagny ontving me in haar gezellige-geruite-pyjamabroek, bood me een kop thee aan en stak van wal. Ja, eigenlijk was ze onze afspraak compleet vergeten. Sinds haar ziek-zijn vergeet ze veel.

 

Het viel me op dat ze er geen enkele gêne over had. De energie die zo eigen is aan haar, kon ik zienderogen zien opflakkeren tijdens ons gesprek.

‘Waarom ik tijd voor je wilde maken, is door de manier waarop je me dit vroeg en omdat ik dit verhaal met anderen wil delen, 1) als mens omdat ik niet de enige persoon ben in burn-out 2) als ondernemer omdat een zelfstandige met een burn-out niks of weinig verdient, wat niet eerlijk is. En dat moet maar eens openlijk gezegd worden!

Wat grenzen voor mij betekenen?
In 2017 kampte ik met klierkoorts. Niet evident met mijn drukke agenda, maar ik ging gewoon door. Ik was immers de ‘Yes-vrouw’ die voortdurend in de weer was en ondernam.

In de zomer van 2018 dacht ik dat ik dood ging gaan. Overal pijn, geen energie. Ik kon niks meer. Ik heb toen weken op de zetel gelegen. Ik kon geen drukte verdragen, geen dwingende stemmen, geen omgevingen met veel mensen. Zelfs mijn kinderen mochten me niet storen waardoor ik me ook als moeder vreselijk slecht ging voelen. Daar lag de grens en daar gebeurde de kanteling…’

(foto: Bas Bogaerts)

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching