Ondernemer Bart Martens aan het woord in E-Zinvol N°1

atelier Neopaul portret bart Martens landscape

‘De enige grens is de snelheid van het licht!’

– Bart Martens, zaakvoerder Neopaul Wommelgem

Mijn allereerste E-Zinvol interview heb ik mogen ervaren met ondernemer Bart Martens van Neopaul in Wommelgem.
Ik vroeg hem hoe hij ‘grenzen’ vandaag ervaart in het familiebedrijf dat hij samen met zijn broer overnam rond 1995.

Over een periode van twee decennia zijn de noden en vooral de markten sterk gewijzigd, aldus Bart. In de beginfase waren de uitdagingen erg verspreid. Enerzijds de uitbouw van een klantenportefeuille met nadruk op retail, anderzijds de uitbouw van productie met extra aandacht voor kwaliteit en uitmuntende service. Ook snelheid hebben we steeds belangrijk gevonden.

 

 

Neopaul is gegroeid van 5 medewerkers destijds tot de huidige 40. Technisch gezien heeft vooral de ontwikkeling van LED de grenzen qua verlichting en mogelijkheden gigantisch uitgebreid. Wij hebben deze evolutie van dag 1 mee gestuurd en sterk gepionierd met voornamelijk toepassingen in de reclame industrie.
Vandaag zijn de grenzen eerder marktgebonden. Door de opkomst van online-verkoop staat retail-verkoop sterk onder druk. Ook concurrentie uit lageloonlanden dwingen er ons toe om de productie te heroriënteren. Een andere voortdurend streven is het vergroenen van productie en producten. Led’s zorgen voor het decimeren van elektrisch verbruik, daar waar zonne- energie dan weer zorgt voor een CO2 arme productie.
Ook is Neopaul uniek in het werken met waterdragende verven zodat de uitstoot van solventen vermeden wordt.

Hoe ik grenzen met een metafoor zou beschrijven?
De enige grens is de snelheid van het licht. En dat is snel! Als deze fysische grens het referentiepunt is, dan kunnen we met Neopaul nog ontzettend veel verwezenlijken en daar bouwen we ‘non stop’ aan verder.
Uiteraard liggen de grenzen van een ondernemer niet op oneindig maar we proberen ze toch steeds te verleggen. Die grens is fysisch, daar waar zaken technisch niet meer realiseerbaar zijn, waar de snelheid niet kan worden opgedreven. Of menselijk. Want tot welk niveau kan je…

Blijf op de hoogte

 

Aanspreking*
Naam*

 

Alexo Coaching