Dankbaar voor de genoten opportuniteit om het artikel ‘Coaching, le pire et le meilleur’ in Le Vif van 27 juli 2023, te mogen aanvullen met een uitgebreide voorstelling van ICF Certified Coaching.
Coaching is een werkwoord dat vele ladingen dekt.
ICF Certified Coaching is ‘een vak apart’.

Aan de geïnteresseerde journalist werd de uitgebreide ethische code getoond die ICF certified coaches ondertekenen, de duidelijke richtlijnen die we van ICF krijgen om klanten door te verwijzen naar gerichtere gesprekspartners indien nodig, hoe we elke drie jaar moeten aantonen dat we opleidingen blijven volgen, hoe we ons zelf vaak laten coachen, supervisies en intervisies volgen, aan welke criteria opleidingscentra dienen te voldoen volgens de standaard van ICF, welke 8 specifieke kerncompetencies ICF certified coaches inzetten, waar de grens tussen consulting, mentoring, coaching ligt, en nog veel meer.

Het enthousiasme en het geloof in/ inzet voor het belang van de professionalisering van ‘coaching’ werd duidelijk opgepikt. Dank aan @BenjaminHermann van Le Vif.

ICF Certified Coaching biedt verrijking op vlak van zelfinzicht en zelfbewustzijn, in het kader van duidelijk gedefinieerde doelstellingen zoals verfijnde leiderschapsvaardigheden, communicatievaardigheden, energie management, teamleider vaardigheden, beslissingen nemen, conflict management e.a.

Het hele artikel lezen: https://www.levif.be/societe/un-coach-de-vie-cest-quelquun-qui-a-voulu-etre-psy-sans-etudier-et-qui-ose-demander-beaucoup-dargent/

Voor ondernemers en bedrijven

Kiezen voor maximaal potentieel:

• Begeleiding van persoonlijke groeitrajecten, één op één
• Workshops voor focus-groepen
• Consulting in business development

Voor particulieren en organisaties

Kiezen voor maximaal potentieel: • Personal coaching • Oriëntatie studiekeuze • Workshops en voordrachten